Varumärkesskydd och varumärkes registrering

Vi hjälper dig gärna med varumärkesskydd och varumärkesregistrering. Det kan gälla ord, logotyp, symbol, eller slogan m.m. som symboliserar era specifika produkter och/eller tjänster. Eftersom vi har gedigen erfarenhet av ett brett spektra av verksamheter (se under fliken Våra tjänster) och varumärken inom dessa branscher så har vi både förståelse och insikter, vilket kan ge dig fördelar såväl kvalitetsmässigt som ekonomiskt.

Skydda ditt varumärke

Varumärket är det som man säljer produkterna eller tjänsterna under. Allt arbete som du har lagt ner på en produkt eller tjänst mynnar ut i ett varumärke. Ditt varumärke är en ekonomisk tillgång så se till att skydda namnet direkt, för går det bra för dig kommer det garanterat kopior med snarlika namn och utseenden.

Behövs en varumärkesregistrering?

En varumärkesregistrering gör att du kan hindra andra från att använda ditt varumärke eller ett snarlikt varumärke. Ett varumärkesskydd kan också göra det lättare att hitta investerare och affärspartners, och du kan upplåta varumärkeslicenser. Oavsett om det gäller varor eller tjänster så hindrar en varumärkesregistrering andra från att kopiera eller snylta på det du skapat.

Det är själva varumärket i form av till exempel logotypen eller namnet/ordet som skyddas av en varumärkesregistrering. Inte produkten eller tjänsten i sig. Varumärken är som huvudregel nationella rättigheter, det vill säga skydd ges som huvudregel endast i det land varumärket är registrerat i. Undantag finns i form av EU- varumärket som ger skydd i samtliga medlemsländer inom EU. Internationellt varumärkesskydd kan erhållas via s.k. Internationell varumärkesregistrering.

Varumärket du vill skydda får inte vara förväxlingsbart med någon annans. Det får heller inte vara beskrivande för de varor och tjänster du har för avsikt att sälja.